Csempe, járólap, fürdőszoba   info@csempehegyek.hu

Kérdése van? info@csempehegyek.hu  Hívjon minket! +36-20/394-7831  

Blog
2022.01.12 10:32

Márványmintás fürdőszoba a régi-új klasszikus

Márványminta
Márványmintás fürdőszoba
Szűrés törlése
Márványmintás fürdőszoba a régi-új klasszikus

A márványt nagy előszretetttel használják az emberek, amióta világ a viág. A márvány különleges szépsége, művészeket és mesterembereket ihlett meg a történelem során, de az átlag emberek itthonaiba is beszivárgott.

Készültek belőle használati eszközök, dísztárgyak és persze burkolatok!

Ragno Bistret márványmintás burkolat

A márványt nagy előszretetttel használják az emberek, amióta világ a viág. A márvány különleges szépsége, művészeket és mesterembereket ihlett meg a történelem során, de az átlag emberek itthonaiba is beszivárgott.

Készültek belőle használati eszközök, dísztárgyak és persze burkolatok!

A márvány egy csodás természtes anyag, ami számlatan színben és mintázatban fellehető. A valódi márványt a mai napig használják burkolatok készítésére, legyen az falon, vagy például konyha pulton, asztalon.

A csempe evolúciójában megfigyelhető, hogy a természtes anyag megjelenés mellett szándékában áll valami másra hasonlítani. Végül is igy készülnek a famintás csempék, vagy a beton hatású csempék, és számtalan kőhatású csempe.

Miért van ez?

Most a márványmintás lapokról beszélve, de a többi anyagot amiről beszéltünk ugyan így itt lehetne emlegetni, szóval a különböző anyagok esztétikáját egy ellenálló és könnyen kezelhető anyagon a csempén, járólapon szeretnénk viszontlátni. Így a csodás esztétika melett, megkapjuk a magas műszaki tartalmat , és nem kell kompromisszumot kötnünk.

Mi az előnye a márványmintás csempének a márvánnyal szemben?

A márványmintás csempék ellenállnak a savaknak és a lugoknak

A márvány nagyon érzékeny a savakra, nem elehet ilyn anyagokkal tisztítani.

A márványmintás csempék anaagga nem porózus, a beszivárgó anagok, mint a kávé, vagy vörösbor NEM hagynak foltot rajta

A márványon a kávé, és a vörösbor foltot hagyhat, de még az olyan dolgok is, mint citromlé, vagy akár zsír, olaj.

A márványmintás lapok felülete ellenálló, nem kopik, kemény (nyilván ennek mértéke nagyban függ a lap műszaki tartalmától) 

A valódi márvány egy viszonylag puha anyag (kivéve a vörös márványt), ami nem áll ellen a kopásnak. Itt jó ha eszünkbe jutnak a régi templomok márvány lépcsőinek homorúra kopott fokai.

A márványmintás csempék nem igényelnek az általános takarításon túl karbantartást, és évtizedekig ugyan olyanok maradnak.

A márvány felülete a használattól mattul, így idővel csiszolással kell karbantartani. A porózus felületet impregnálni kell, hogy ellenáljon a beszívódó anyagoknak. Az impregnálást igénybevételtől függően ismételni kell.

Jól látható, hogy mai modern életvitelhez a kevés gondoskodást igénylő de a valódi márvány esztétikáját hibátlanul megjelenítő márványmintás lapok jobban illenek mint a természtes márvány.

 

Új generációs márványmintás fürdőszobacsempék, járólapok

Márványmintás csempék mindig is voltak, a márvány igazán soha nem ment ki a divatból.

Régebben a márványmintás lapok gyakorlatilg 1-2 féle mintával készültek, gy a burkolt felület inkább volt tapéta hatású, mint természtes márványra hasonlító.

Az Ink Jet technológia megjelenésével, ami tulajdonképpen csempére nyomtatást jelent, megnyilt a lehetősége a teljesen tökéletes élethű márványmintás lapok gyártásának. Ehhez segítség persze az is hogy a nagyméretű lapok is egyre elterjedtebbek, de kis méretben is találni szép számmal márványmintás lapokat, például márványmintás metro csempéket.

Az új generációs márványmintás lapok közt nagy mintavarició, így tökéletes a valódi márvány hatás. És persze a legkülönfélébb valódi márványmintákat is viszontláthatjuk már a csodás márványmintás fürdőszobánkban.

A márványmintás járólapokat a kínálatunkban itt találod.

A márványmintás fürdőszobacsempéket pedig itt